handledarkurs tips

Viktiga egenskaper för att blir en bra handledare

Det är många som undrar vilken egenskap eller vilka egenskaper man ska ha för att bli en bra handledare.

Givetvis är det svårt att svara rent generellt, men fick vi välja en egenskap som är extra viktig så att det att våga kommunicera med din elev.

Och med det så menar vi att det är superviktigt att kontinuerligt föra ett samtal runt hur övningskörningen utvecklar sig (eller degenererar…) Det är viktigt att du som handledare i denna situation är öppen, rak och ärligt men också att du verkligen lyssnar på din elev och försöker anpassa din roll som handledare efter din elevs förmåga.

attvara

En ständigt lärande process

Kravet på dig som handledare, eller på dig som ska gå en handledarkurs i Stockholm, är inte att du ska vara ett slags orakel av kunskap, att du ska veta allt som har med bilkörning, övningskörning och trafikregler att göra. Det där är en ständigt lärande process och ingen människa i världen kan ha koll på allt.

Försök däremot att lyssna på råd och tips, lyssna på din elev, och var inte rädd för att erkänna saker och ting som du inte känner till eller som verkar oklara. Det är ju bara ytterligare ett tillfälle att lära sig något nytt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s