handledarkurs tips

Steg för steg mot privat övningskörning

Låt säg att du är på gång och vill vägleda någon som ska övningsköra privat: hur  går du då tillväga för att bli handledare?

Det första du ska göra är att sätta din ner tillsammans med din blivande elev och planera in hur ni på bästa sätt lägger upp vägen till körkortet.

Principen är förstås att ju mer tid ni har att öva och reflektera innan den stora dagen för uppkörningen, desto bättre. Det där är förresten också vetenskapligt bevisat.

privat-ovningskorning

Med andra ord att ju mer tid och erfarenhet en elev får bakom ratten innan körkortets erhållande, desto bättre bilförare kommer hon eller han bli.

Det optimala för eleven är alltså att både få långvarig support av dels en privat handledare, dels gott om tid med en professionell lärare från körskolan.

Söka handledarkurs

Det andra du ska göra om du nu vill gå handledarkurs Stockholm är att säkerställa så att du är minst 24 år eller äldre och undersöka så att du haft ditt körkort i 5 år eller mer. Detta är grundkrav för att få bli handledare.

Det tredje du ska gör – om du uppfyller grundkraven – är att söka handledarkurs Stockholm. Alltså om du bor i Stockholm. Men det förutsätter vi om du hamnat på den här webbplatsen.

Sedan flera år tillbaka är det lag på att alla handledare vid privat övningskörning måste gå en så kallad introduktionsutbildning. Denna utbildning går du igenom vid ett kurstillfälle och den ska vara minst 3 timmar lång. När du gått igenom kursen får du ett intyg från kursledaren. Detta intyg ska du sen skicka till Länsstyrelsen tillsammans med Blanketten Ansökan om handledarskap privat övningskörning (klicka på länken för att komma till Körkortsportalens sida för blanketter. Ungefär på mitten av sidan hittar du rätt blankett.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s